[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Praktiske tips

Praktiske tips om vanlige katteproblemer

Egne leker som katten vil elske

Det er ingen hemmelighet at katter elsker å leke, men de er også kresne i deres valg av underholdning. Og fordi katter går lei veldig fort må du finne på noen andre leker av og til for å gjøre det spennende. Vil du holde din pelskledde venn interessert? Forsøk disse egne lekene.

Lær mer

Viktigheten av vann til katten

Så bemerkelsesverdig som det kan høres ut stammer kattene, som i dag deler våre hjem og fyller våre hjerter, fra en ørkenart. Selv om det er mange forskjeller mellom de opprinnelige forfedrene og dagens elskede kjæledyr, er det én ting som ikke har forandret seg: kattens evne til å produsere sterkt konsentrert urin og lav drikkelyst.

Lær mer

Mosjon, kamuflert som lek, for katter

Folk tror det er vanskelig å få katten til å mosjonere. I virkeligheten elsker katter å mosjonere, selvfølgelig på egne premisser. Her er noen leker som er så morsomme at katten ikke forstår at det er kamuflert mosjon!

Lær mer

5 enkle tips for stell og pleie av kastrert («sterilisert») katt

Du vet at du har gjort det rette ved å kastrere («sterilisere») katten. Her får du 5 tips for stell og pleie av kastrert («sterilisert») katt ...

Lær mer

Fem tips som kan få katten til å slutte å klore på møblene

Tenker du noen ganger at det er en ulempe å ha en katt, for eksempel med tanke på møblene? Du er ikke alene. Katter elsker å klore, så vi må finne den beste måten for alle å leve sammen: katten, eieren og sofaen.

Lær mer

Use a Gentle Touch to Feed Pets with Digestive Disorders

A digestive upset, or a longer standing gut disorder can leave a pet’s digestive system feeling fragile and so extra care needs to be taken when it comes to choosing the right food. Vets can often recommend a specific Hill’s™ Prescription Diet™ pet food appropriate to the condition – for instance some pets will need a food containing a highly digestible recipe that’s gentle on their stomach. Prescription Diet™ i/d™ pet food helps resolve diarrhoea and improve digestion and you can expect to see the difference in your pet in as little as 3 days .

Lær mer

”Smil!” Hvordan ta et perfekt bilde av katten din

Hver katt er unik og ifølge "katteforeldrene" er den det vakreste dyret i verden. Og slik skal det være. Men hvordan fanger du inn kattens personlighet - det "lille spesielle" ved katten din - i et fotografi? Vel, den gode nyheten er at i vår tid med rimelige digitalkameraer er dette lettere enn noen gang .

Lær mer

Allergi og katter

Du vil kanskje anskaffe deg en katt, men er bekymret for allergiproblemer som du eller noen i familien kan ha. Kanskje har du allerede en katt og har oppdaget at allergi medfører et problem. De gode nyhetene er at mennesker med allergi faktisk kan leve sammen med katter! Allergi mot katter er forårsaket av en reaksjon mot enkelte proteiner funnet i olje gjemt i kattenes hud og spytt.

Lær mer

På reise med katten

De fleste katter er ikke spesielt glade i å reise - vanligvis har de utviklet sterke bånd til sitt eget territorium og føler seg veldig sårbare når de er på bortebane. Fordelene ved å bli med familiegjengen eller mulighetene til utforskning og gåturer i et nytt område etter selve reisen, vil ikke være like fristende for katter som for deres hundevenner. Dersom du ønsker å ta katten din med på toget, på biltur eller ut og fly, må du passe på at den har det trygt og godt i et passende reisebur, og at den holdes innesperret helt til dere er fremme, eller eventuelt til den føler seg hjemme i de nye omgivelsene.

Lær mer

Å adoptere en voksen katt

Med en voksen katt vil du med en gang få en veldig god pekepinn på kattens temperament. En kattunge kan oppføre seg på en måte når den er ung, for deretter å forandre seg drastisk (og ikke alltid til det bedre!) etter hvert som den vokser opp.

Lær mer

Gå på do innendørs

Katten er vanligvis pertentlig med sine dovaner og vil konsekvent bruke kattesand innendørs dersom det er tilgjengelig, eller gå på do i hagen. Dersom den gjør fra seg innendørs, kan det derfor være en kilde til bekymring. Det kan tidvis forekomme enkelttilfeller med skvetting og dogåing inne dersom katten er syk, innesperret i et rom eller plutselig blir skremt.

Lær mer

Flytting og katten din

Hvis det finnes noe mer stressende enn det å flytte, så må det være å flytte med en katt på lasset. Men med litt gjennomtenkt planlegging burde ting kunne ordne seg likevel. Katter utvikler sterke bånd til omgivelsene, så flytting er potensielt meget stressende.

Lær mer

Å håndtere hårballer

Nesten alle katteeiere har sett en hårball eller hørt den urovekkende lyden av katten som forsøker å hoste en opp. Hårballer er enkle å gjenkjenne da de består av sylinderformede (tubeformede) håmasser. Noen ganger kan hårballen komme sammen med galle eller matpartikler.

Lær mer

Sommervarme og tips ved varmt vær

På samme måte som oss mennesker trenger katter spesiell pleie når vi får varmt, solfyllt vær. Både inne- og utekatter kan lide av solbrenthet, utmattelse av varme og dehydrering, så forsikre deg om at du og katten din er forberedt for sommervarmen.

Lær mer

Stell av katten

Katter er ekstremt renslige dyr, men selv den mest påpasselige katt vil dra nytte av litt hjelp med stellet, spesielt hvis den har langt hår. Å stelle katten din er også en utmerket måte å styrke båndet dere imellom. Det er en god ide å venne katten din til å bli stelt og børstet helt fra den er liten.

Lær mer

Hvordan stelle og bade katten din

Alle som har en katt vet at de steller seg grundig. De fleste katter vil bruke en stor del av dagen på å stelle seg selv, men noen ganger trenger de kanskje litt ekstra hjelp - for eksempel hvis de har blitt skadet eller om lang pels blir flokete.

Lær mer

[ ↑ skip to content ↑ ]