[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Å leve med andre kjæledyr og mennesker

Å leve med andre kjæledyr og mennesker

En sunn og morsom hverdag for katten din!

I en hverdag hvor alt kan skje, er det viktig å huske på familiens firbente medlemmer. Katter har behov for stimulanse og kunne føle seg trygg i hjemmet.

Lær mer

Introdusere en kattunge for en katt

"Si hei til din nye søster!" Å ta en ny kattunge inn i huset er spesiell og spennende tid for alle i familien… muligens bortsett fra for din nåværende katt! Uansett hvor vennlig din nåværende katt er, hun er fremdeles en katt og er derfor instinktivt veldig territoriell og klar over hennes plass i en stram sosial rangordning. Å bringe et lite nøste av pels inn i hennes omgivelser kan potensielt trigge alle mulige slags negative reaksjoner. Sjalusi, fordi nykommeren får plutselig all oppmerksomheten. Ubehag, fordi Katter er notorisk nøye på rensligheten til sin kattedo. Aggresjon og humørsvingninger, fordi en irriterende ungkatt er ‘i ansiktet hennes’ hele tiden. Men, med litt planlegging på forhånd, god psykologi og vurdering, kan du hjelpe til med å gjøre introduksjonsperioden relativt stressfri.

Lær mer

Katt og baby

Hvordan vil katten din reagere på den nyankomne i familien, og hvordan kan du forsikre deg om at katten og babyen kommer overens? Dyrlege og adferdsspesialist Francesca Riccomini gir råd om hvordan du kan forberede familiekatten din på et nytt tilskudd. For mange eiere er katten et familiemedlem og har på lik linje med alle andre samme tilgang på det hjemmet har å tilby. På dyrespråk vil dette inkludere menneskelig oppmerksomhet, hvilket ofte er et krav dersom noen er hjemme. Så kan katter og småbarn komme overens? Festens midtpunkt Det er ikke uvanlig for en katt å bli godt vant og til og med bortskjemt, nesten som familiens baby.

Lær mer

Introduksjon av en ny katt

Å introdusere en ny katt eller kattunge for din allerede beboende katt kan bli rimelig nervepirrende. Du vil at de alle skal komme overens, og at den nye katten blir ønsket velkommen, men dette går sjelden like lett - selv om din grunn for å anskaffe en ny katt er for å gi husdyret ditt selskap.

Lær mer

Leke med katten

Å leke med katten din er en viktig del av å opprettholde dens helse samt båndet dere imellom. Heldigvis elsker katter å leke! Å legge til rette for leking alene er spesielt viktig for innekatter, og enda mer dersom de er alene store deler av dagen.

Lær mer

Katt og barn

Få ting her i livet er like givende for et barn som å ha en pelskledd venn, og heldigvis elsker katter den oppmerksomhet de unge vil overøse dem med. Barn og katter kan bo og leke sammen helt fint, men på den betingelse at de har respekt for hverandre. Småbarn bør aldri være alene sammen med en katt.

Lær mer

[ ↑ skip to content ↑ ]