[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Fyrverkeri uten redsel

Fyrverkeri er en morsom del av mange spesielle anledninger til alle tider av året. Derimot kan det de høye lydene og de sterke lysglimtene gjøre det til svært stressende anledninger for katten din.

Vi har satt sammen en liste over nyttige tips som kan hjelpe til å gjøre at fyrverkeri virker mindre skremmende på katten din:

  • Ha noen dagligdagse lyder på i huset, for eksempel la tv stå på eller spill musikk, slik at det virker som om det er en normal situasjon.
  • Hold utendørslydene til et minimum ved å lukke alle vinduer og dører inn til huset.
  • Trekk for gardinene slik at katten din ikke kan se noe av fyrverkeriet - lysglimtene kan skremme katten din.
  • Vær sikker på at katten din har et komfortabelt sted å gjemme seg dersom han eller hun ønsker det - dette kan være under møbler. Ikke prøv å friste katten din ut siden dette kan stresse katten din enda mer.
  • Dersom katten din viser tegn på frykt, prøv å ignorere oppførselen med mindre katten din risikerer å skade seg selv. Men ikke la katten din være alene.

På langsikt trenger katten din å lære seg å bli mindre redd for høye lyder. Du kan be om råd fra din veterinær som vil, dersom det er nødvendig, kunne henvise deg til en atferdsspesialist. 

[ ↑ skip to content ↑ ]