[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Atferd

Katteatferd

Hva kattens hale forteller deg

Kattens hale kan fortelle deg mye om hva som foregår inne i kattens hode.Haler er gode humørindikatorer. Hvis du bruker litt tid på å observere din katts atferd, vil du begynne å forstå hva katten forteller med sin hale.

Lær mer

Katter og rennende vann

Enkelte katter er veldig sære når det gjelder vann. De kan ha stående vann som de kan drikke av hele dagen, men med en gang du skrur på kranen, kommer de løpende for å få vann.

Lær mer

Hvorfor katter ikke vil bruke kattesand

Dersom katten din har endret sine dovaner og ikke vil bruke kattesanden, er det sannsynligvis en naturlig årsak. Selv om katten nå har begynt å gå på do overalt i huset. Skitten kattesand: Katter liker ikke å bruke kattesand som er veldig skitten.

Lær mer

Hvorfor mjauer katter?

Selv små barn vet hvordan de kan herme etter kattelyder. Kattens distinktive mjauing er ikke bare en kattelyd, men faktisk en overraskende sofistikert kommunikasjonsmetode, så hvorfor mjauer egentlig katter? Du kan lære mye om katten din ved å følge med på mjauingen.

Lær mer

Katter som fanger mus

Katter elsker å fange mus. Og som fødte jegere er de også veldig gode til det.

Lær mer

Katter og værforandring

Værforandringer betyr skiftende behov for katten. Sommer- og vintermånedene kan forårsake visse problemer for katter. Innekatter (og katter som er innekatter kun om vinteren) er ikke berørt av lave temperaturer eller farene ved kaldt vær.

Lær mer

Fyrverkeri uten redsel

Fyrverkeri er en morsom del av mange spesielle anledninger til alle tider av året. Derimot kan det de høye lydene og de sterke lysglimtene gjøre det til svært stressende anledninger for katten din.

Lær mer

Ta hånd om en voksen katt

Cats have a reputation for being aloof, distant and unflappable. So how do you reprimand your cat when she has done something wrong? In normal circumstances, you should rarely have to reprimand your cat.

Lær mer

Skvetting og urinering innendørs

De fleste katter er veldig pertentlige når det gjelder dovaner, og vil konsekvent bruke kattesand innendørs eller gå ut i hagen. Så hvis katten din skvetter eller urinerer i hjørnene på et rom, kan det derfor være veldig urovekkende. Sittende eller stående? Katter bruker urin som et luktsignal eller "markering" for dem selv og for andre katter.

Lær mer

Katten min er kresen i matveien

Dersom katten din er kresen når det gjelder mat, så ikke bekymre deg da de har rykte på seg for å være ekstremt krevende. Faktisk er denne oppførselen som oftest tillært og ikke noe de er født med. Du tror kanskje katten din ønsker eller forlanger variasjon i kostholdet, men faktum er at de gjerne spiser den samme maten hver dag gjennom hele livet såfremt det er et næringsrikt måltid.

Lær mer

[ ↑ skip to content ↑ ]